Yoga van het hart, wordt Dru Yoga ook genoemd. Het draait om leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf. Het is een dynamische yoga dat bestaat uit zachte, vloeiende bewegingen. Dit, in combinatie met een gecontroleerde ademhaling, zorgt voor een krachtige manier om alle stress in ons leven het hoofd te bieden.

Dru verwijst naar Dhruva, een prins uit de hindoeïstische mythologie die eeuwig verbleef op de poolster (Dhruva Nakshatra in het Sanskriet). Dhruva betekent stilte en onveranderlijk, zoals de poolster. Het symboliseert het vinden van de interne stilte plek, waarbij chaos en beweging rondom wordt waargenomen zonder uit balans te raken. Het verhaal van Dhruva’s leven wordt vaak aan kinderen verteld als een voorbeeld van doorzettingsvermogen, devotie, standvastigheid en vrijheid van angst en is de inspiratie voor deze yogastijl. Daarom staat Dru Yoga voor ‘stilte in beweging’.

Bij Dru Yoga staat de Energy Block Release (EBR) centraal. Dit is een serie zachte, vloeiende bewegingen, die de spanning in je lijf doen wegstromen. Hierdoor stroomt de energie beter en nieuwe energie wordt opgewekt: emotionele blokkades verdwijnen. Hierdoor is het leven beter te hanteren. Het maakt het gemakkelijker om vriendelijk naar jezelf te zijn en naar anderen.

Dru Yoga is geschikt voor iedereen. Je hoeft je benen niet in je nek te kunnen leggen. Je houdt je aan je eigen grenzen. Bovendien is er voor elke pose of sequentie een alternatief te bedenken, zodat iedereen het kan. Niets moet en alles mag. “Just Dru It!”

Meer informatie over Dru Yoga:
Dru Netherlands
Dru Worldwide